Registrera handicaprundor

Inför 2020 och det kommande nya världshandicapsystemet (World Handicap System) uppmanar vi er att registrera alla rundor som spelas enligt golfreglerna.

Vi vill att alla medlemmar ska registrera så många rundor som möjligt för att de ska få ett så rättvisande handicap som möjligt – i en del fall högre och i andra fall lägre.

Sammanfattning av det nya världshandicapsystemet:
  • Exakt handicap blir snittet av de åtta bästa av de 20 senaste registrerade rundorna
  • Max exakt handicap blir 54,0
  • Det blir inga handicapgrupper
  • Alla kommer att få registrera sällskapsrundor
  • Alla kommer att få registrera niohålsrundor
Det här gäller vid övergången:
  • Du behöver ha ett antal registrerade rundor för att få ett nytt världshandicap.
    Detta antal är ännu ej bestämt.
  • Har du färre rundor blir ditt EGA-handicap ditt första världshandicap.
  • Först när du kommit upp i bestämt antal rundor tilldelas du nytt världshandicap.
Registrera därför så många rundor du kan under 2019. Ju fler rundor du har registrerat, desto mer korrekt blir ditt första världshandicap.

För spelare i handicapgrupp 1 som inte kan registrera sällskapsrundor godkänner Halmstad Golfklubb att singelrundor som spelas under tävlingsliknande former och enligt golfreglerna, ej match (till exempel ligaspel eller liknande) registreras som tävlingsrundor. Detta registreras i Min Golf på sedvanligt sätt.

Spelare i handicapgrupp 2 till 5 kan registrera alla rundor spelade enligt golfreglerna (singelrundor, ej match), och därmed få ett handicap som mer speglar spelarens spelskicklighet.

Vi bistår gärna med mer information om handicap, registrering av handicaprundor och eventuella andra frågor ni har.

Christian Jakobsson                                   Michael Broström
Klubbdirektör Halmstad Golfklubb          Ordf. handicapkommittén